Vis det fulde website

FødevareWatch

Danish Crown-chef for forsyningskæderne: Vi er i kontrol

På trods af, at en hel afdeling er sendt hjem i karantæne fra Danish Crowns slagteri i Ringsted, ser direktør med ansvar for slagterikoncernens forsyningskæder kun situationen som et skvulp.

Foto: Finn Frandsen

Alt imens antallet af corona-smittede på Danish Crowns slagteri i Ringsted i de seneste tre dage er steget fra seks til 16 og senest 32 smittede, holder Kurt T. Pedersen fast i, at det ikke udvikler sig til en situation, der påvirker in- og output fra koncernen synderligt.

Kurt T. Pedersen er direktør supply chain-direktør i koncernen, og i en pressemeddelelse udtaler han, at man har flyttet produktionen fra den afdeling i Ringsted, hvorfra omkring 100 medarbejdere er sendt hjem i karantæne.

"Det er vigtigt for mig at understrege, at vi er i kontrol over situationen, som den er nu. Vi overvåger slagtedata hver dag og kigger hele tiden på, hvad vi kan gøre. Samtidig har vi nogle fleksible og samarbejdsvillige andelshavere, så jeg er sikker på, at vi nok skal komme fint igennem de skvulp, der måtte komme," siger han.

Slagtekapaciteten i Ringsted har siden tirsdag været halveret, så det er tilpasset udbeningen, der finder sted på slagteriet.

Kurt T. Pedersen spår heller ikke, at omlægningerne i produktionen vil få betydning for de andelshavere, der på Sjælland plejer at indlevere de omkring 35.000 ugentlige svin.

"Vi går op i kapacitet i Sæby, Blans og Horsens, som alle kan slagte, opskære og udbene ekstra varer, så der skal findes en ny balance, men det er ikke noget, der vil få stor betydning for afhentningen af andelshavernes grise. Vi er i kontrol, så det er et spørgsmål om at få puslespillet til at gå op, og de planer er lagt," siger han.

Slagterierne i koncernen har for øjeblikket god kapacitet til på den anden side af sommerferien at rydde op i eventuelle udsættelser.

Slagteriet i Ringsted beskæftiger omkring 900 medarbejdere.

Mere fra FødevareWatch