Vis det fulde website

FødevareWatch

Storfiskers kone er også tiltalt i omfattende kvote-sag

Et af Danmarks rigeste ægtepar skal nu sammen på anklagebænken i sag om snyd med fiskekvoter.

Henning Kjeldsen, ejer af kæmpekutteren Gitte Henning og en af Danmarks rigeste mænd. | Foto: Betina Garcia/Ritzau Scanpix

Nu er også Birthe Kjeldsen, der er kone til den stenrige storfisker Henning Kjeldsen, tiltalt af bagmandspolitiet i den omfattende fiskekvote-sag.

Det skriver Ekstra Bladet.

Anklagemyndigheden kræver en bødestraf for de tiltalte, samt en konfiskation af omtrent 232 mio. kr. med henvisning til paragraffer i straffeloven, som omhandler udbytte fra strafbare handlinger.

Henning Kjeldsen blev selv impliceret i sagen i sidste uge, hvor ti personer i alt blev sigtet for ulovlig håndtering af kvoter.

Og han er langtfra en lille fisk i den danske fiskeindustri. Som adm. direktør for fiskeselskabet Gitte Henning A/S, råder han over en af de største kvotekoncentrationer blandt danske fiskere og har i de seneste år fremlagt to- og trecifrede millionoverskud i virksomheden.

Også Henning og Birthe Kjeldsens revisor, Jørgen Ulrik Riise fra MC Revision, og deres advokat, Lars Sigurd Espersen, er begge tiltalt i sagen. De bliver begge frakendt retten til at udøve revisor- og advokatvirksomhed.

Ifølge Statsadvokaten for Særlig Økonomisk og International Kriminalitet (SØIK) har de tiltalte været involveret i stråmandsvirksomhed for at omgå de gældende regler for antallet af fiskekvoter.

Storfiskeren Henning Kjeldsen, der af politiet anses for at være hovedmanden, skulle ifølge politiet have overtrådt kvotekoncentrationsreglerne.

Mere fra FødevareWatch