Vis det fulde website

FødevareWatch

HKScan bliver del af dansk soja-alliance

Slagterikoncernen HKScan, som i Danmark ejer kyllingebrandet Rose, tilslutter sig Dansk Alliance for Ansvarlig Soja.

Foto: Natacha Pisarenko/AP/Ritzau Scanpix

Diskussionen om bæredygtig produktion af soja ruller igen denne sommer, og nu vælger Rose-ejerne i HKScan Danmark at tilslutte sig initiativet Dansk Alliance for Ansvarlig Soja. Dermed vil kyllinger, der bliver slagtet på koncernens danske slagterier, i fremtiden kun få bæredygtigt produceret og certificeret soja-foder, fremgår det af en pressemeddelelse.

"Det er særdeles vigtigt, at hele fødevareindustrien arbejder sammen om en mere bæredygtig værdikæde. Når vi forener kræfterne, har det større effekt," udtaler Brian Møller Lauridsen, der er såkaldt Animal Sourcing Director hos HKScan Danmark.

I Dansk Alliance for Ansvarlig Soja er detailhandelen, fødevareproducenter, NGO’er og myndigheder gået sammen om at fremme brugen af bæredygtig soja i Danmark. Alliancens vision er, at al soja importeret til Danmark er produceret ansvarligt for at undgå afskovning, hedder det.

Udover arbejdet med at fremme bruge af bæredygtig soja følger HKScan også projekter, der har til formål at producere indenlandsk plantebaserede proteiner og har ligeledes erstattet soja i dyrefoder, hvor det er muligt, skriver koncernen.

Fødevareminister: Produkter bliver kun få øre dyrere med ansvarlig soja

Mere fra FødevareWatch