Vis det fulde website

FødevareWatch

Toms-formand kigger efter udlænding til toppost

Hos slikproducenten Toms, hvor man tidligere på måneden fyrede topchef Carsten Lyngsø Thomsen, kigger man også udover grænserne, når direktørstolen igen skal besættes. Det siger formand Henrik Brandt.

Bestyrelsesformand i Toms, Henrik Brandt, har tidligere været topchef i Royal Unibrew. (Arkivfoto) | Foto: MIRIAM DALSGAARD/Polfoto

Det står langt fra skrevet i granit, at den kommende Toms-direktør bliver en dansker.

Det understreger bestyrelsesformand Henrik Brandt overfor Inside Business i forbindelse med, at slikkoncernen fra Ballerup i midten af juni indledte processen med at finde afløseren til den fyrede topchef, Carsten Lyngsø Thomsen.

"Der kan sagtens sidde en person i udlandet med den kommercielle og globale erfaring, vi har behov for. Man er som bestyrelse nødt til at være sig bevidst om, at der kan være store kulturelle forskellige mellem de enkelte lande og den måde, vi gør tingene på," siger Henrik Brandt. 

Som formanden tidligere har sagt til FødevareWatcjh, får den nye topchef som målsætning at øge væksten på Toms toplinje, og at der kommer mere fokus på koncernens eksportforretning.

Ny Toms-direktør skal levere manglende toplinjevækst

Hvad leder I efter hos en ny direktør?

"For det første vil vi som nævnt gerne have nogle friske øjne og friske perspektiver på den kommercielle agenda, og hvordan vi - nu da vi har fået skabt en langt mere bæredygtig supply chain-platform - bedre kan drive lønsom vækst. Det gælder på alle markeder, men først og fremmest er der et potentiale uden for vores nærmarkeder, og det er på den længere bane her, vi ser de største muligheder," sagde Henrik Brandt til FødevareWatch.

Toms vinker farvel til topchef

Tilmeld FødevareWatch gratis nyhedsbrev

OBS: Det er gratis at modtage nyhedsbrevet.

Mere fra FødevareWatch