Vis det fulde website

FødevareWatch

Sydbank: Kampen om det britiske ølmarked fortsætter

Carlsberg fortsætter med et nyt joint venture kampen om det britiske ølmarked, Sydbank-analytiker kalder den nye aftale for et "statement."

Foto: Danish Siddiqui/REUTERS / X90172

Med et joint venture med Marston Brewing Company, der ejer over 1400 pubber i Storbritannien, fortsætter Carlsberg kampen om det britiske marked.

Det vurderer Per Fogh, der er aktieanalytiker hos Sydbank, efter at bryggeriet fredag kunne fortælle om aftalen, som han kalder "halvstor".

"Det er et statement om, at de fortsætter kampen om det britiske marked, hvor de har tabt meget brandværdi og lidt tabt forbrugerne."

Han henviser til, at der i Storbritannien blandt andet er blevet gjort tykt grin med Carlsbergs kampagne med sloganet "Probably the best beer in the world".

Derudover har et for stort fokus på omkostninger været negativt for bryggeriet.

"Nu går de skridtet videre med at få en direkte kanal til forbrugerne. Jeg synes, det er et spændende skridt," lyder det fra Per Fogh.

Det nye joint venture, der ventes godkendt i anden halvdel af 2020, får navnet Carlsberg Marston's Brewing Company.

Carlsberg smider 2,3 mia. kr. ind i konstruktionen og får 60 pct. af selskabet, hvor begge parter skyder deres britiske bryggeri- og distributionsaktiver ind.

Per Fogh mener, at det er interessant, at Carlsberg nu går et led ud i værdikæden til en mere direkte distribution.

Konstruktionen er dog ikke en, man skal forvente se hyppigt brugt fremover:

"Det britiske marked er lidt specielt. Pubberne er ejer på en anden måde med væsentlige større kæder, og det ses ikke så tit i for eksempel Danmark."

Han peger på, at salget på barer og restauranter udgør 45 pct. af det britiske marked for øl, hvilket er væsentlig mere end andre europæiske marked.

"Så jeg tror, det er specifikt for det britiske marked," vurderer aktieanalytikeren.

Han spår en mindre positiv kursreaktion mandag oven på nyheden:

"Jeg synes, det er positivt, at de giver et seriøst bud på at redde det britiske marked, så jeg mener, den skal reagere lidt positivt," lyder det fra Per Fogh.

Carlsberg investerer i nyt britisk pub-joint venture

Mere fra FødevareWatch

Job

Se flere jobs