Vis det fulde website

FødevareWatch

Tidligere Dagrofa-direktør er startet i sit nye job

Hans Holmstedt, der denne sommer stoppede som kategoridirektør i Dagrofa, har haft første arbejdsdag i sit nye job i Sverige.

Hans Holmstedt er rykkket til Sverige, hvor han i dag er direktør i Abdon Foods. | Foto: Pressefoto

Den tidligere Axfood-ansatte og senest kategoridirektør i Dagrofa i knap tre år, Hans Holmstedt, valgte tidligere på året at sige op i det danske for i stedet at blive direktør i Sverige.

1. oktober tiltrådte han i jobbet som direktør for Abdon Foods, der ejer de to morgenmadsbrands Finax og Björnekulla på svensk grund, og i Danmark står bag Valsemøllen.

"Jeg er umanerligt stolt og glad for min nye opgave, hvor jeg ser frem til at fortsætte med at udvikle Abdon-familiens livsarbejde i tæt samarbejde med kunder, leverandører og ikke mindst alle dygtige medarbejdere," udtaler Hans Holmstedt.

Abdon Foods omsætter årligt for lidt under 400 mio. kr., og beskæftiger i alt 550 medarbejdere.

Ringe høst og investerer sendte dansk mølle ned

Sidste års tørre og varme sommer førte til en dårlig høst, og det ramte Valsemøllen i Danmark. Her måtte man se overskuddet skrumpe til laveste niveau siden 2013. Omstændighederne taget i betragtning synes direktøren dog, at virksomheden har klaret sig "rigtig godt."

"Høsten i 2018 var så dårlig, og det betød, at råvarepriserne steg. De omkostninger ramte os, så vi fik et dårligere 2018 end 2017," sagde adm. direktør i Valsemøllen, Niels Brinch-Nielsen, til FødevareWatch i slutningen af juni.

2018 var også året, hvor den 120-årige gamle virksomhed investerede i alt 44,2 mio. kr. for bl.a. at øge kapaciteten, og det satte også spor i regnskabet.

"Vi har investeret meget stort. Først og fremmest i en ny havremølle i Køge, som vi har sat i gang i starten af 2019. Den var lidt forsinket, men den kører rigtig fint nu. Og så har vi også investeret i et nyt renseri og siloer herovre i Esbjerg," siger direktøren.

Dagrofa får ny kategoridirektør fra Coop Valsemøllen lander laveste resultat i fem år efter varm sommer Dansk melproducent klar på opkøb: Søger selskab med omsætning på 50-300 millioner 

Mere fra FødevareWatch