Vis det fulde website

FødevareWatch

Chr Hansen fik skåret 7 millarder kroner af værdien efter skuffende regnskab

Torsdagens regnskab fra Chr. Hansen sender selskabets aktie ned med 9,2 pct.

Foto: Asger Ladefoged/Ritzau Scanpix

Et skuffende årsregnskab fra Chr. Hansen blev straffet hårdt af investorerne, der sendte selskabets aktie ned med 9,2 pct. på den københavnske fondsbørs torsdag.

Dermed fik selskabet skåret omkring 7 mia. kr. af sin samlede markedsværdi på børsen torsdag.

Chr. Hansen offentliggjorde forud for børsåbningen sit regnskab for fjerde kvartal af det forskudte regnskabsår 2018/19. Det viste, at ingredienskoncernen i regnskabsårets sidste kvartal havde en omsætning på 305,9 mio. euro, og overskuddet af primær drift, EBIT, før særlige poster lød på 101,9 mio. euro.

Chr Hansen-aktien falder med over 10 procent

Analytikerne havde til sammenligning set frem til en omsætning på 312 mio. euro og et EBIT-overskud før særlige poster på 105 mio. euro, viser estimater indsamlet af selskabet selv.

Særligt skuffende var forventningerne om en vækst på 4-8 pct. i 2019/20 set i forhold til selskabets langsigtede forventninger om en årlig vækst på 8-10 pct.

"Leverer Chr. Hansen 8 pct., er det omtrent som ventet af markedet, men det er et uhørt bredt interval, der indikerer usikkerhed, og at året starter skidt. Så der går lang tid, før vi ved, om det er 8 pct., vi skal skyde efter," lød det fra Michael Friis Jørgensen, der er chefaktieanalytiker hos Alm. Brand Markets, kort efter offentliggørelsen af regnskabet.

Michael Friis Jørgensen forventede inden regnskabet, at forventningen til næste års organiske vækst vil være et interval på 7-9 pct.

Chr. Hansen aktien sluttede 9,2 pct. lavere i 525,80 kr. torsdag.

Udfordringer i udviklingsmarkeder ridser ingredienskæmpen fra Hørsholm

Analytiker om Chr. Hansen: Nye forventninger har uhørt bredt interval

Chr Hansen skuffer på både vækst og bundlinje 

Mere fra FødevareWatch