Vis det fulde website

FødevareWatch

Ny økonomidirektør på plads i Danish Crown

Afløseren til Preben Sunke, der har siddet på toppen af finanserne i Danish Crown i en lang årrække, er nu fundet, og den nye koncernøkonomidirektør tiltræder i februar 2020.

Foto: PR / Danish Crown

Danish Crown har fundet afløseren til Preben Sunke som koncernøkonomidirektør, når han i fremtiden skal koncentrere sig om arbejdet som operationel direktør og viceadm. direktør fra starten af det nye år. Preben Sunke har ifølge Linkedin været koncernøkonomidirektør siden 2001.

På pladsen er det i fremtiden 48-årige Thomas Ahle. Han tiltræder i Randers i februar, når han er færdig med jobbet som finansdirektrør med ansvar for Europa i den PAI-ejede Refresco-koncern, som er verdens største uafhængige tapperoperatør.

"Thomas har en stærk track record med flotte resultater både hvad angår økonomi og forandringsledelse. Samtidig har han bred international erfaring, og så er han en leder med stærke kommunikationsevner," udtaler Erik Bredholt, formand for Danish Crown, i en pressemeddelelse.

Thomas Ahle skal fra februar 2020 have ansvaret for økonomien i Danish Crown. | Foto: Danish Crown / PR
Thomas Ahle skal fra februar 2020 have ansvaret for økonomien i Danish Crown. | Foto: Danish Crown / PR

Thomas Ahle, der for øjeblikket har base i Holland, er uddannet økonom fra Aarhus Universitet i 1999 og han ser ifølge meddelelsen frem til at vende tilbage til Danmark.

"Jeg ser frem til at begynde i Danish Crown, der er en spændende virksomhed med stærke værdier og en klar strategi. Jeg vil gøre alt, hvad jeg kan for at understøtte arbejdet med at levere kvalitetsfødevarer og skabe værdi og bæredygtige løsninger til ejerne, kunderne og medarbejderne," siger Thomas Ahle.

Thomas Ahle har tidligere arbejdet på Aarhus Oliefabrik (i dag AAK), og efterfølgende besad han en stilling som Business Controller i Cadbury med ansvar for Nordeuropa. Senere blev han forfremmet til økonomidirektør for samme område. I 2010 forlod han virksomheden efter fusionen med Kraft Foods, men fortsatte i fødevarebranchen hos Lantmännen Unibake. Først som økonomidirektør med ansvar for Danmark og senere som ansvarlig for controlling for hele koncernen. Siden 2014 har Thomas Ahle arbejdet for Refresco, skriver Danish Crown.

Ny rolle til gammel chef

Preben Sunkes nye rolle blev annonceret i marts. I den nye rolle får han et større ansvar for, at koncernens strategi 4WD (Fourwheel Drive) bliver realiseret, hed det den gang.

Preben Sunke har ævret i Danish Corwn siden 2001. Han skal i fremtiden have en ny rolle som viceadm. direktør i kødkoncernen. | Foto: Danish Crown
Preben Sunke har ævret i Danish Corwn siden 2001. Han skal i fremtiden have en ny rolle som viceadm. direktør i kødkoncernen. | Foto: Danish Crown

"Det er en spændende opgave, som bestyrelsen har givet opbakning til at løse. Udrulning af 4WD-strategien er afgørende vigtig for at forbedre koncernens konkurrencedygtighed og for at løfte afregningen til koncernens ejere. Min opgave bliver at styrke samarbejdet på tværs om at nå strategimål," lød det fra Preben Sunke.

Strategien blev præsenteret af topchef Jais Valeur i november 2016, men den er kommet i land med en vis hakken i motoren. I november 2018 oplyste Jais Valeur, at Danish Crown ikke kan nå sit strategiske mål i 2021 som planlagt. Målet gik på at betale sine andelshavere 60 øre mere pr. kilo for deres svin end de europæiske konkurrenter. Det mål er nu udskudt til 2023.

Danish Crown henter ny finansdirektør fra Ecco

Danish Crown forfremmer finansdirektør

Tulips britiske finansdirektør fratræder

Mere fra FødevareWatch