Vis det fulde website

FødevareWatch

Vestjysk brygger har færøsk succes med særlige fodboldøl

Niels Sangill og Hvide Sande Bryghus har medvind i sejlene, når den britiske fodboldklub Liverpool FC vinder. Salget af fire særlige fodboldøl rykker, og specielt på Færøerne vokser ordrebøgerne med en fodboldsejr.

Liverpool har denne sæson vundet alle sine i alt otte kampe i Premier League. Det smitter af på salget hos Hvide Sande Bryghus. | Foto: Carl Recine/Action Images via Reuters / X038

Øl som 'Captain Fantastic' og 'King Kenny' rykker på salgssiden hos Hvide Sande Bryghus, når fodboldklubben Liverpool FC vinder i Premier League, fortæller ejer Niels Sangill til Dagbladet Ringkøbing Skjern.

I alt har han fire fan-øl i sortimentet, og efter, at det er lykkedes ham at lande en aftale med det færøske alkoholmonopol, Rúsdrekkasøla Landsins, der driver syv butikker på Færøerne, er der kommet gang i eksporten af fodboldøl til øernes lokale fan-fraktion. For øjeblikket er der 100 gaveæsker på vej mod øerne, og Niels Sangill håber, at det kan danne gennembrud for et større salg.

"Forhåbentlig kan vi også få gang i noget salg til Færøerne fra vores faste sortiment," siger brygmesteren, der i alt har 15 forskellige øl i sit sortiment.

Hvide Sande Bryghus opstod sidste år ud af den konkurs, der ramte hedengangne Mylius-Erichsen Bryghus. Niels Sangill overtog bryggerudstyret fra de tidligere ejere.

Vestjysk brygger har færøsk succes med særlige fodboldøl

Spiritusaktier stiger trods amerikansk toldvarsel: Mildere end ventet Ambitiøs øl- og spiritusproducent håber på ny vækst med kurs mod nye faciliteter EU er fortsat den største eksportør af fødevarer 

Mere fra FødevareWatch