Vis det fulde website

FødevareWatch

Bornholmsk fiskeselskab opsiger medarbejdere

Et antal medarbejdere hos grossistvirksomheden Bornholms Fisk A/S er blevet opsagt som følge af lave fiskekvoter og små landinger.

Foto: Kim Nielsen/Ritzau Scanpix

Det bornholmske fiskeri er ikke, hvad det har været, og senest har lave kvoter på fisk fanget i Østersøen været hårde ved landingerne på øen. Det har fået følger for aktiviteterne i grossistvirksomheden Bornholms Fisk A/S, skriver Bornholm.nu.

Ifølge netavisen har stærkt reducerede fiskekvoter og landinger af fisk betydet, at virksomheden med aktiviteter i Tejn, Rønne og Nexø ser sig nødsaget til at lukke administrationen samt opsige medarbejdere.

"Det er vigtigt fiskerne sammen med Bornholm Fisk er indstillet på forandringen og vil samarbejde, således at der i mange år fremover kan fastholdes modtagelse på Bornholm. Selv med de meget begrænsede landinger der er set i 2019 og må forventes de kommende år, hvis ikke politikerne tager fat på problemerne i Østersøen," siger direktør Kurt Schärer.

Det fremgår ikke, hvor mange medarbejdere, der bliver påvirket, men som følge af de svære kår har A/S O.V. Jørgensen Holding valgt at sælge sin andel i Bornholms Fisk. A. Espersen Bornholm ejer forsat 50 pct. af aktierne i selskabet.

Fiskere i opråb efter EU's stop for torskefangst: Det er en overreaktion og en katastrofe

EU forbyder torskefiskeri i Østersøen for at redde bestanden

Trods kvoteudfordringer præsenterer bornholmsk rejekoncern mindre fremgang

Mere fra FødevareWatch