Vis det fulde website

FødevareWatch

Kina fritager USA-varer for første toldløft - men ikke landbrug

Kina foretager en række lempelser på en toldstigning fra sidste år. Lempelserne omfatter dog ikke landbruget, som fortsat vil være ramt af den øgede told.

Kina fritager en stribe amerikanske produkter fra den toldstigning på 25 pct., der blev iværksat sidste år, i et forsøg på at begrænse handelskrigens indflydelse.

Blandt andet kræftmedicin og insektmidler fritages fra 17. september og ét år frem, mens landbrugsvarer som korn, sojabønner og svinekød stadig er ramt af tolden.

Det fremgår af den første liste over amerikanske varer, som fritages for toldstigninger, fra det kinesiske statsråds toldkontor, skriver Bloomberg News.

Fritagelsen gælder for de første toldstigninger, som Kina lagde på amerikanske varer i starten af juli 2018 som en reaktion på et tilsvarende træk fra USA.

Allerede i maj begyndte den kinesiske regering at kigge på ansøgninger om toldfritagelser, men det er første gang en sådan liste offentliggøres.

Kina vil ifølge mediet løbende vurdere ansøgninger om fritagelse for toldstigninger og offentliggøre resultaterne heraf hen ad vejen.

Kina og USA har igennem en lang periode haft en kontrovers på handelsområdet, hvilket flere gange har fået landene til at lægge straftold på varer fra modparten.

Senest trådte en række annoncerede toldstigninger i kraft 1. september, og igen 1. oktober og 15. december er der varslet flere stigninger.

De to stormagter forsøger dog at løse konflikten - i starten af oktober ventes forhandlingerne genoptaget på et højt diplomatisk niveau i Washington D.C.

Kinas og USA's nye højere toldsatser er trådt i kraft

Handelskrig: Kina giver Trump en lussing, der også gør ondt i Bagsværd

Handelskrig kan forgylde danske landmænd 

Mere fra FødevareWatch

Job

Se flere jobs