Vis det fulde website

FødevareWatch

Carlsberg hopper om bord i madspildsdebatten med ny etiket

En ny øletikette på en ny øl fra Husbryggeriet Jacobsen får som den første danske øl tilføjet datomærkningen "ofte god efter".

Foto: PR / Carlsberg og To Good To Go

I samarbejde med Too Good To Go lancerer Carlsberg en øl, der taler ind i hele debatten om, at forbrugere og virksomheder bør nedbringe madspildet.

Under Husbryggeriet Jacobsen vil forbrugerne på etiketten til en ny øl kaldet Jacobsen pHresh & Sour kunne finde datomærkningen "ofte god efter," oplyser de to partnere i en pressemeddelelse.

"Jacobsen pHresh & Sour er vores første øl med den nye, bæredygtige datomærkning, og vi synes, det var passende at kombinere den nye datomærkning med en hyldest til opfindelsen af pH-skalaen. Mange af vores øl er ofte bedre efter lagring, men der skal være styr på pH-værdi, vandaktivitet, og hvordan farve, smag og den mikrobiologiske holdbarhed udvikler sig, inden man lover, at produktet også kan indtages efter datomærkningens udløb," udtaler Frederic Viking, Brand Manager for Jacobsen i Carlsberg.

I Carlsberg-regi passer den nye datomærkning ifølge meddelelsen ind i bryggerigruppens samlede bæredygtighedsprogram Together Towards Zero, hvor man blandt andet har som mål at eliminere CO2-udledningen på bryggerierne i 2030.

"Det er et super vigtigt budskab i kampen mod madspild, at mad og drikke ikke nødvendigvis skal i skraldespanden, bare fordi en vejledende dato er overskredet. Carlsberg er en meget værdifuld ambassadør for budskabet, og derfor glæder vi os over, at dette kun er startskuddet til en lang række produktlanceringer, der skal bidrage til at sænke mængden af mad- og i dette tilfælde ølspild," udtaler Heidi Boye, landechef for Too Good To Go i Danmark.

Den nye øl lanceres i forbindelse med Copenhagen Cooking d. 28/8 på Israels Plads i København.

Carlsberg-aktionærerne tjente 15 milliarder på opjustering

Nye etiketter skal få væksten tilbage hos Jacobsen

Mere fra FødevareWatch

Job

Se flere jobs