Vis det fulde website

FødevareWatch

Lidl tager hul på stor lagerudvidelse i Køge

Mandag har Lidls danske del skudt gang i opførelsen af et 6400 kvadratmeter stor udvidelse af sit lager i Køge. Ifølge planen skal lageret stå klar om to år.

Foto: Cathrine Ertmann/POLFOTO/arkiv

I sommeren 2021 rykker en del af de danske Lidl-ansatte, som arbejder i logistikdelen, ind i et nyt 30 meter højt højlager, der spreder sig over 6400 kvadratmeter i Køge.

Mandag var statsminister Lars Løkke Rasmussen med til at tage første spadestik til udvidelsen af det i forvejen 40.000 m store logistikcenter, der skal være med til at understøtte Lidls planer om at udvide butiksnetværket i Danmark og særligt på Sjælland.

Dirk Fust, direktør for Lidl i Danmark. | Foto: Lidl / PR
Dirk Fust, direktør for Lidl i Danmark. | Foto: Lidl / PR

"Det går godt i Lidl Danmark: Vi er i fuld gang med at redefinere dansk discount, og vi vil udvide med 10-15 butikker om året i Danmark. Tilføjelsen af vores nye højlager i Køge er en vigtig del af disse planer og er med til at fremtidssikre vores lagerkapacitet, teknik og ikke mindst skabe bedre arbejdsforhold for vores medarbejdere," udtaler Dirk Fust i en udsendt pressemeddelelse.

Udvidelsen af logistikcenteret i Køge omfatter et halvautomatisk plukkesystem og et fuldt automatiseret pallehøjlager. Systemet er ifølge Lidl designet, så førerløse kraner og plukkerobotter kan cirkulere mellem hinanden fra palle til arbejdsstation.

"Med implementering af den nyeste teknologi kan vi vedligeholde vores høje leveringssikkerhed og fortsætte med at levere kvalitetsprodukter til yderst konkurrencedygtige priser til alle vores nuværende og kommende butikker," hedder det videre fra Dirk Fust.

Lidl investerer et trecifret millionbeløb i udvidelsen af logistikcenteret, som vil beskæftige ca. 30 ekstra medarbejdere frem til byggeriet står færdigt. Automatiseringen af lageret vil ifølge detailkoncernen ikke nedbringe antallet af medarbejdere.

Lidl tester måltidskasser og onlinehandel

Offensive Lidl vil investere 1 mia kr i 2019

Landmad indgår samarbejde med Lidl

Mere fra FødevareWatch

Job

Se flere jobs